2024.07.18. csütörtök
Budapest: 28°C (22°C/34°C), enyhe eső Debrecen: 26°C (22°C/34°C), enyhe eső Szeged: 27°C (22°C/34°C), enyhe eső Pécs: 28°C (22°C/34°C), enyhe eső Győr: 25°C (22°C/34°C), enyhe eső


 Gyakori kérdések   facebook 
Politika?
Kevesebb        Több
Komoly vagy bulvár?
Komolyabb    Bulvár is
Sokkoló hírek?
Inkább ne    Bármi
Mennyiség
Top 10       Összes
Nőies vagy férfias?
Nőiesebb      Férfiasabb
Frissesség (óra)
Napi             Heti
Távolság (km)
Ország          Világ
▲ Szűrők, kulcsszavak becsukása ▲ ▼ További szűrők, kulcsszavak lenyitása ▼

Gyakori kérdések

Miért jött létre ez a szolgáltatás?
Összefoglalva a hírszűrőt elsősorban társadalmi felelősségvállalási céllal készítettük.

Miért jó szűrni a híreket? Nem torzítja az a valóságot?
A valóság torzítása pont ellentétes lenne a céljainkkal. Manapság egy hírportál olvasása, főleg mobilon, most is nagyrészt a szalagcímek elolvasásából, az érdektelen cikkek szűréséből, és sok-sok görgetésből áll. Minden olvasó szűri a híreket most is, csak fejben, sok szemetet átfuttatva az agyán, csak pörgetve és pörgetve az oldalakat. Ráadásul jellemzően este, lefekvés előtt… vagy egy jó ebéd után a munkahelyen. Mennyi olyan hír van, amibe jobb lenne bele sem futni!? "Felrobbantotta..", "Megerőszekolta..", "A hiperszupersztár megnagyobbította a..", "Nem hiszed el..", stb... Szerintünk nem marad le semmi fontosról, aki nem olvas sokkoló, szenzációhajhász, kattintásvadász, esetleg a föld másik oldalán lévő faluban megváltozott KRESZ-szabályokról szóló, vagy nulla hasznos információt tartalmazó bulvár híreket. A hírszűrő, mint egy speciális RSS hírolvasó, ezt kívánja lehetővé tenni. Sőt, a felesleges tartalom helyén éppen hogy több, az olvasó számára érdekes, a világképét tovább tágító, az információit teljesebbé tévő híreket szeretnénk megjeleníteni egyszerre akár több nyelven is! Hiszen miért olvasunk csak egy nyelven híreket, ha egyre többen beszélünk az anyanyelvünkön kívül más nyelvet is? Vagy ha még nem is, az idegen nyelvű napi hírek segíthetnek egy nyelv elsajátításában is. De gondolhatunk a hazájuktól távol élő, családjuktól távol dolgozó emberekre is, akiknek a mindennapok elengedhetetlen része a több nyelven, több forrásból való tájékozódás.

De hát ott vannak a Google, Microsoft és hasonló nagy cégek hírolvasói is. Azok maguktól megtanulják mi érdekel engem.
Valóban megtanulták? Próbáltuk mi is. Nekünk nem volt egyik sem az igazi. Mi szeretnénk továbbra is az olvasó kezébe adni a szűrés állítását, bár a kedvelt kulcsszavak automata tanulását mi is tervezzük.

Beállítottam hogy inkább jó hírek jelenjenek meg, de nem sok minden változott.
Egyik szűrő egyik szélső helyzetbe állítása sem jelent totális szűrést. Sajnos akkor nagyon hamar üres oldal lenne a végeredmény. Ezért a szűrők csak többet vagy épp kevesebbet engednek valamiből, de nem szűrnek ki semmit totálisan. Az már szerintünk is torzítaná a valóságot, amit nem szeretnénk. A nőies/férfias szűrő kivételével minden szűrő a bal szélső állásban engedi át a legkevesebb tartalmat, jobb szélső állásban pedig az összeset. (Ha mégis azt szeretné az olvasó hogy valamiről, vagy valakiről soha ne lásson semmit, a Tiltott kulcsszóként való felvételét ajánljuk.)
Fontos az is, hogy nem minden szűrő működik minden témakörben. A politika-szűrő értelemszerűen hatástalan a Tech és IT témakörben. Hogy melyik szűrő melyik témakörökben működik a szűrők és a témakörök hátterének színével próbáltuk jelezni.
Végül pedig bármilyen okos is a rendszerünk, nem mindig áll rendelkezésre annyi felhasználható adat egy hírből vagy hírforrástól, hogy a megfelelő besorolást el tudja végezni (pl. területi elhelyezkedés megállapítása gyakran ütközik problémába).

A Tiltott kulcsszavakat értem, de mire jó a Kedvelt kulcsszavak?
Valóban ez kicsit más mint a többi funkció, ugyanis ez nem szűri a tartalmat, hanem átrendezi. Minden olyan hír, ami tartalmaz a Kedvelt kulcsszavak közül valamit, az előre kerül az oldalon. Több ilyen hír esetén az előre soroltak is időrendben visszafelé lesznek rendezve, míg alattuk az egyéb hírek újra kezdődnek az oldal letöltési időpontjától időrendben visszafelé.

Egy cikket megnyitva kiderült, hogy ott mégiscsak olyasmi van, amit nem akartam.
A hírek ugyanúgy szerzői jog alá esnek, mint bármilyen írott alkotás. Így nem használhatjuk fel a teljes híreket. Legtöbbször csak a címet, és egy rövid bevezetőt, de ez jelenleg országonként, ill. hírforrásokként változó. Tippünk: Ha ez egy hírforrás esetében rendszeresen megtörténik, a hírforrás neve is felvehető a tiltott kulcsszavak közé!

Mitől függ, hogy egy hírforráshoz vannak képek, vagy sem? Néha bevezető szöveg is van, máskor csak cím?
Ennek oka egyrészt az adott hírforrás kínálta adatok korlátozottsága, másrészt megint csak az országonként is eltérő szerzői jogi irányelvek.

Miben más ez, mint egy jól beállított, testre szabott RSS hírolvasó alkalmazás?
A rendszer a legmélyén semmiben sem más. Viszont az egyedülálló szűrési lehetőségek következtében az átlag felhasználó számára sokkal könnyebb, gyorsabb a "használatba vétel", a megfelelő tartalom összeállítása.

Hogyan tudom ugyanazokat a szűrőket használni több eszközömön?
Mi ez a béna, kódos beállítás-mentés az oldal alján?
Ez egy kísérlet részünkről. Szeretnénk biztosítani a beállítások mentését, egyszerre több eszközön való használhatóságát, de regisztráció (és egy újabb megjegyzendő jelszó) nélkül. A véletlenszerűen generált, egyszerű link részeként is elmenthető és megnyitható (vagy akár kézzel átmásolható) kód generálásánál egyszerűbb megoldást végülis nem találtunk. De nyitottak vagyunk bármilyen újabb javaslatra, ami ugyanígy nem igényli semmilyen személyes adat rögzítését.

Általános Felhasználási Feltételek

1. A hirszuro.hu weboldal egy előre konfigurált, teljesen ingyenes és reklámmentes RSS hírolvasó szoftver, melyet non-profit alapon magánemberek készítenek és üzemeltetnek.

2. A weboldal funkcióit minden látogató regisztráció nélkül használhatja.

3. Az oldalon megjelenő tartalom más híroldalak által publikált hírek automatikusan, emberi közbeavatkozás nélkül összeállított gyűjteménye. Ennek megfelelően a weboldal egy közvetítő szolgáltatás. Közvetítőként nem ellenőrizzük a megjelenő híreket, azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk!

4. Maximálisan igyekszünk figyelembe venni a helyi és az európai szerzői jogi törvényeket, irányelveket, ezért is tüntetjük fel egyértelműen minden tartalom esetében a forrást, és azok tartalmából legfeljebb csak rövid részleteket (cím, bevezető, legfeljebb egy, lekicsinyített, vágott kép) közlünk, azok teljes tartalma csak a forrásnál ismerhető meg. A weboldalon látható szöveges és/vagy képi tartalmak tulajdonosai vagy jogosult felhasználói a teljes tartalmat megjelenítő weboldalak üzemeltetői!

5. Az egyes cikkek részben gépi tanulásos módszereken alapuló kategorizálásán és szűrésén, annak természetéből fakadóan nem áll módunkban változtatni.

6. Az oldal jelenleg kísérleti jelleggel üzemel, annak folyamatos rendelkezésre állását, az elérhető funkciók változatlanságát garantálni nem tudjuk.

Adatvédelmi tájékoztató

1. A weboldalon és a kapcsolódó alkalmazásokban (CorssWordling, HírSzűrő - Jó hírek magyaru) saját hatáskörünben nem rögzítünk semmilyen személyes adatot.

2. A beállítások illetve előzmények megjegyzéséhez a weboldal egy véletlenszerű azonosítót generál és azt egyetlen, a működéshez szükséges cookie-ban, ideiglenesen a felhasználó eszközein is tárolja. Az oldal látogatásával a felhasználó beleegyezik ennek használatába.

3. A szűrők aktuális beállításának újbóli, több eszközön történő felhasználását lehetővé tévő, és a 2. pontban említet egyedi, véletlenszerű kódot is tartalmazó link használata (elmentése, megőrzése, titokban tartása, eldobása és esetleg másik használata) a felhasználó felelőssége illetve szabad döntése. A kódokat és az azokhoz tartozó beállításokat kérésre bármikor, vagy használaton kívüli 45 nap után automatikusan töröljük.

Kapcsolat

zfrsolutions kukac protonmail.com - Sajtóközleményeket kérjük ne küldjenek, a weboldalt egy automata szoftver üzemelteti! Újabb hírforrások jelentkezését ugyanakkor szívesen fogadjuk.Beállítás-kód: MENTSE EL ÉS HASZNÁLJA MÁS ESZKÖZÖN IS!

Rólunk | Felhasználási feltételek | Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat

enewsfilter.com | nachrichtenfilter.de | hirszuro.hu

Az élet szép, nem csak politika, tragédia meg celebek. Itt a saját hírportálod. Csak olyan hírekkel, amik érdekelnek. Magyarul, angolul, németül, franciául, stb.

https://hirszuro.hu/

A(z) PEKE-0PIW kód a szűrő-beállításainak mindenkori egyedi azonosítója. Mivel nálunk nincs regisztráció, ennek elmentéséről, más eszközökre való átmásolásáról Önnek kell gondoskodnia. Ez egyszerűbb, mint gondolná! Bármelyik alábbi lehetőséget választhatja:


https://hirszuro.hu/?lid=PEKE-0PIW

A beállításokat és a kódot 45 nap inaktivitás esetén töröljük!

Az oldal mindössze egyetlen, a működéséhez szükséges sütit használ. Az oldal látogatásával beleegyezik ennek használatába. Bővebben infó az Adatvédelmi tájékoztatóban.

A szűrőkkel beállíthatja, hogy milyen hírek érdeklik leginkább. Csak kattintson a kivánt értékre a skálán.

Az oldal tetején kiválaszthatja azt is, hogy milyen nyelvű híreket szeretne olvasni. Akár egyszerre többet is.